21. března 2016

Formy od Cafe de Savon (Japonsko)



Přátelé,

Konečně dorazily moje nové formy z Japonska. 


Vyrábí je společnost Cafe de Savon a viděla jsem, že je používají třeba Sergio Masala nebo nejpopulárnější učitel tohoto měsíce Tatsiana Serko (kvůli lemovaným mýdlům v Soap Challenge Clubu, moje mýdla v této technice jsou tady).


Rozhodla jsem se, že je také vyzkouším. Jelikož se dají sehnat jenom na jenom internetovém obchodě a dovezou je přímo z Japonska, tak by bylo blbě objednávat jenom jeden kus a musela jsem skřípnout zubama a objednala rovnou 6.  Zatím mám vyzkoušenou jen jednu formu, a to jsem v ní opravovala neúspěch s lemem kulatým a vytvořila mýdlo s lemem čtvercovým, proto to možná šlo vyndat super rychle. Uvidíme. Toto mýdličko vylítlo sámo:



Cafe de Savon vyrábí formy „velké“ ( 500 g olejů) a „poloviční“ (300 g olejů).  Pro designové mýdlo a pokusy je to podle mě dostačující. Pro větší výrobu asi nic moc.



Stránky obchodu jsou v Japonštině a jsou přeloženy do angličtiny automaticky. Takže je to celkem k pochopení. Tady je přehled všech forem, které vyrábějí. Jak vidíte ty ceny jsou směšné...na to že se u nás dají jakékoliv formy sehnat špatně...

Formy nemají dno, ale podstavce (již vidím problém s litím nevodorovných vzorů), můžete v setu mít také takovou plastinu na vytlačování mýdla z formy.



Vybrala jsem si formy kulaté (velkou a poloviční), hranatou „milk type“, také velkou a poloviční „tall and skinny“ a jednu čtvercovou. Nepovedlo se koupit formu placatou)), které se říká  "Slab mold" v angličtině, jelikož byla vyprodána.



Tady pro porovnání mik type a hubeňak))


A připravila jsem se na to nejhorší, jelikož cenu dopravy vám spočítá sám výrobce. Takže 11 tis. jenů jsem dala za formy a dalších 6200 za dopravu, ta se vyčísluje podle váhy vaše zásilky (takže celkem kolem 4 tis Kč)…. Docela dost, ale co se dá dělat.

Objednala jsem zboží 1.3.2016, 2.3. již jsem měla výzvu k úhradě od výrobce. A 3.3 už to bylo na cestě. 7.3. na České poště.

Pošta mi zaslala oznámení, že má moji zásilku. Pro zrychlení proclení jsem podepsala plnou moc poště ve věci zastupování před celním úřadem, zaslala objednávku, potvrzení o platbě a jiné maily, které jsem obdržela od obchodu a výrobce (vše se dá udělat elektronicky) a již 11.3.2016 (v sobotu!!!!) stál pošták před mýma dveřmi. Pošta si naúčtovala 192 Kč za zastupování a 21% DPH od sumy celé objednávky VČETNĚ DOPRAVY (dejte na to bacha) si naúčtovala celnice. Takže jsem v tom byla se 6 formami z Japonska lehce přes 5 tis. Kč.

Zda to stálo za to?.. Se uvidí, ale vzhledem k situaci s formami v České Republice, nevidím to úplně špatně.



Detaily k mým formam:
Jak jsou mýdla velká (nebo spíše malá) najdete skoro na konci stránky v angličtině.



Máte tipy na obchody s formami? Jaké jsou vaše zkušenosti? Podělte se s ostatními)))

Krásného mýdláření přeje

Nasťa

4 komentáře:

  1. I find this soap of yours so delicate! Congratulations!

    OdpovědětVymazat
  2. Anastasia all your soaps are gorgeous! I am so happy you won the rimmed soap contest. You really deserve it!

    OdpovědětVymazat